18 mei 2014 – Kaapstad – tour Kaap de Goede Hoop

Het is fijn om maar 1 meter 78 te zijn want in Zuid-Afrika zijn de bedden klein. Vroeg op maar dat was ook niet zo moeilijk omdat ik toch niet zo goed geslapen had. De dag bleek heel zonnig te zijn en het was buiten ook nog eens 27 graden.

IMG_8377 IMG_8394 IMG_8397 IMG_8416

Eerst de Tafelberg op. Er stond een lange rij bij de kaartverkoop en ook nog een lange rij voor de kabelbaan zelf. Boven wachtten de klipdassen, rotspartijen , een wandelpad maar je kon ook de omgeving prima bekijken: Kaapstad, Robbeneiland, het Kaapse schiereiland en de wijngebieden bij Stellenbosch. Op een gegeven moment was het weer tijd om naar beneden te gaan. Langs de kust naar Houtbaai en door naar Boulders Beach, onderweg een paar keer uitgestapt voor uitzicht en foto’s. Op Boulders Beach huisde een kolonie van Jackass Pinguïns, die zo heten omdat hun geluiden op de geluiden van ezels lijken.

IMG_8453 IMG_8455 IMG_8459 IMG_8464

Door naar Cape Point, wandeling gemaakt naar de vuurtoren bovenop te heuvel. Je kon je daar goed voorstellen waarom de Kaap de Goede Hoop berucht was; de zee was er heel wild en er was een hele sterke hele koude wind richting land. Beneden een broodje gekocht, dat ik ook weer snel kwijtraakte toen een baviaan op mijn broodje voorzien had. Ik kon nog net het broodje in de prullenbak gooien voordat die baviaan mij en mijn broodje te pakken kreeg. De baviaan probeerde nog wel het broodje uit de prullenbak te vissen maar deze poging mislukte jammerlijk. Van Cape Point gewandeld naar Kaap de Goede Hoop, over een heel mooi rotspad bovenaan de kliffen. Onderweg waren ook koedoes en struisvogels te zien die zowat op het pad stonden.

IMG_8466 IMG_8475 IMG_8511 IMG_8545 IMG_8553 IMG_8561

Bij Kaap de Goede Hoop zelf foto’s van het bord gemaakt zoals een goed toerist betaamt. Terug in Kaapstad gegeten in een Afrikaans restaurant (http://www.goldrestaurant.co.za/index.htm). Behalve allemaal hapjes werden we ook verrast met zang, dans en een hele hoop tromgeroffel.

Leave a comment